• Telefoon: +31(0)523-231324

  • E-mail: info@markhorstbloembollen.nl

He'j 't al heurd ?

Daar staat 'ie dan! Het allereerste Vechtdal Boert Bewust bord.

27-9-2018     Daar staat ‘ie dan! Het allereerste Vechtdal Boert Bewust bord is vandaag bij ons onthuld!

Vanmiddag is Vechtdal Boert Bewust officieel gelanceerd d.m.v. de onthulling van het eerste bord. Wij zijn de eerste Vechtdal Boert Bewust deelnemer, maar ook het eerste bloembollenbedrijf dat deelneemt aan Boert Bewust! 

's Middags kwamen de deelnemers aan de Vechtdaldag per huifkar vanaf de Voorvegter naar Brucht. Ondertussen was er bij ons al een hele groep aanwezig en is er, na onthulling van het bord, door iedereen het glas geheven met een echte Vechtdal-smoothie.

Na een kop koffie heeft Marcel kort verteld wat we doen en waarom we dat doen. We hebben onze bezigheden kunnen laten zien door bij een aantal verschillende thema's op ons bedrijf tekst en uitleg te gegeven en natuurlijk vragen te beantwoorden. 

De thema's waren:

'van schub tot bol' ->  Richard heeft verteld en laten zien hoe uit een schub uiteindelijk een leverbare bol groeit, en hoe lang dat duurt.

'irrigatie' -> Oscar heeft laten zien hoe het dripsyteem werkt, maar ook bijvoorbeeld de vaste beregening.

'oogst' -> Leon vertelde over de rooimachine, en over hoe het tijdens de oogst met de tractoren en kippers verloopt. 

'gewasbescherming en kunstmest' -> Jan Roelof heeft de mensen verteld over het gebruik van de spuitmachine, over de voordelen van gebruik van GPS (ook op de kunstmeststrooier) en over bijvoorbeeld plantversterkende middelen.

"Het concept Boert Bewust is bedoeld om verbindingen tot stand te brengen tussen de boeren en de mensen in de maatschappij, zo dus ook in het VechtdalDe komende tijd zullen steeds meer Vechtdal Boert Bewust borden in het Vechtdal te zien bij de deelnemers en de samenwerkingspartners". 

 2018 09 27 vechtdal boert bewust markhorst4

 

 

Parse error in downloaded data

Contactgegevens

Markeweg 5
7696 BG Brucht

0523-231324

info@markhorstbloembollen.nl

06-54314570