• Telefoon: +31(0)523-231324

  • E-mail: info@markhorstbloembollen.nl

Eigen teelt

Inmiddels hebben we een heel deel 'eigen teelt'.  Dit betekend dat de leliebollen die we verbouwen ons eigendom zijn. Daarvoor moet je teeltlicenties (het recht om dat ras te mogen telen) kopen en daarbij meestal uitgangsmateriaal zodat je een eigen areaal kunt opbouwen. Als je een teeltlicentie hebt gekocht van een bepaald soort, dan mag je van dat ras een (beperkt) oppervlakte verbouwen. Wil je meer van dat ras gaan verbouwen dan moet je ook meer licenties kopen...  

 

De teelt van contract- of eigen lelies is vrijwel gelijk, maar onze eigen bollen verwerken wij zelf. Dat betekend dat de bollen bij ons door de schuur gaan over de verwerkingslijn. Daar worden eventuele ongerechtigheden eruit gehaald, de bollen worden op maat gesorteerd en per maat verpakt in leliekratten. Daarna worden ze vervoerd naar de afnemer, onze klant.

 

Dit kan een broeier zijn, die er een bloem van laat groeien en deze dan in binnen- of buitenland verkoopt. Maar heel vaak is het ook zo dat onze bollen via een bloembollenexporteur naar het buitenland gaan !

 

Onderstaande soorten verbouwen wij als 'eigen teelt':

als u de foto aanklikt ziet u rechts-onder de naam (in hoofdletters)

  

Parse error in downloaded data

Contactgegevens

Markeweg 5
7696 BG Brucht

0523-231324

info@markhorstbloembollen.nl

06-54314570