• Telefoon: +31(0)523-231324

  • E-mail: info@markhorstbloembollen.nl

He'j 't al heurd ?

de bouw vordert gestaag

26-08-2021    Er wordt bij ons op het erf hard gewerkt. Terwijl de bouwers van het bouwbedrijf vrij zijn i.v.m. bouwvak, worden bij ons de nodige werkzaamheden gedaan zodat iedereen na de bouw weer snel door kan. Er moesten nog afvoeren en leidingen worden verlegd en betonplaten gelegd worden. Betonvloeren verwijderd, oude betonplaten eruit gehaald en zo mogelijk worden hergebruikt. Putten (met vet- en olieafscheiders) zijn geplaatst, en 3 RemDry's in elkaar geknutseld. RemDry is een zuiveringssysteem van resten van gewasbeschermingsmiddelen in bijvoorbeeld water van de schoonmaakplaats van de spuitmachine. Het water verdampt en de gewasbeschermingsmiddelen blijven in droge vorm achter en kunnen dan afgevoerd worden. Verder is er met de kraan zand uit gehaald, en moest er weer ander zand in. Geshoveld, geschoven en getrild. Het grasland achter de schuur is weer vlakgemaakt en weer ingezaaid. Later in de herfst zal nog een bossingel worden ingeplant, maar voorlopig is het weer netjes. 

Onderstaande collage is van 15-8-2021 (tekst gaat verder onder foto):

2021 08 15 bouw collage

Na de bouwvak zijn de heren-bouwvakkers verder gegaan met het opbouwen van de staalconstruktie waar de geïsoleerde platen aankomen. Op het gedeelte wat onze werkplaats gaat worden hebben we de leidingen voor vloerverwarming op de betonstaalmatten gemonteerd. Het vloerenbedrijf heeft de vloeren gestort en afgewerkt (vlinderen). Het vlinderen duurt best lang, dat wordt nachtwerk. Gelukkig was het deel wat nog niet onder dak zit mooi voor de regen klaar!

***

Natuurlijk moet naast de bouw wel de verzorging van onze gewassen doorgaan. Dat is heel belangrijk, want dáár draait ons bedrijf natuurlijk helemaal om. We willen absoluut geen concessies doen, dus het is echt hard aanpoten dit zomer. Door de weersomstandigheden kunnen we dit seizoen met minder vaak beregenen toe, maar door het vochtige weer ligt wel echt onze gewasbescherming onder druk. De vinger aan de pols houden dus! Komt mooi uit dat we een extra gewasbeschermingsspuit hebben gekocht afgelopen winter, nu kunnen we nog beter  en efficiënter gebruik maken van de droge momenten. Ook is dit de periode dat afnemers even langskomen om samen te kijken hoe 'hun' bollen erbij staan. Ook daar nemen we natuurlijk tijd voor, en kunnen trots laten zien dat de gewassen er prima bij staan!

Collage van 26-8-2021:

2021 08 26 bouw collage

***   ***   ***   ***   ***

 

 

 

 

 

 

Parse error in downloaded data

Contactgegevens

Markeweg 5
7696 BG Brucht

0523-231324

info@markhorstbloembollen.nl

06-54314570