• Telefoon: +31(0)523-231324

  • E-mail: info@markhorstbloembollen.nl

He'j 't al heurd ?

Doek leggen

11-04-2020     Oei, er staat flink nachtvorst in de weersvoorspelling... Dus: actie!  We hebben besloten dat er op dit perceel 2-jarige lelies toch echt vorstdoek gelegd moet worden. Daar ben je nog wel wat mensen voor nodig en waar haal je die zo snel op zondag vandaan?  Met de hulp van vrienden en een aantal uitzendkrachten bleek het allemaal toch mogelijk te zijn!

De breedte van deze doeken is 16 meter, dus dat zijn nog wel hele lappen.  De wind lag zo nu en dan nog wel een beetje dwars. Maar uitendeljk ligt het perceel mooi onder het doek. Een hele geruststelling. Omdat het niet zo warm is overdag kan het doek gerust een paar dagen blijven liggen. Zoals het nu lijkt kan het aan het eind van de week er weer af. We houden het weersbericht in de gaten...

Het gaat hier om 2-jarige lelies, die vorig voorjaar geplant zijn. Ze zijn dus niet geoogst in de afgelopen herfst maar zijn de hele winter in de grond blijven zitten. Nu het voorjaar komt beginnen ze weer te groeien en zijn het inmiddels al weer hele plantjes. Aan het eind van dit jaar zal dit  perceel worden geoogst. Dan oogsten we plantgoed. Dat gaan we het komend jaar weer planten en dan groeien er leverbare bollen uit.

Op dit moment zijn we ook volop aan het lelies planten. 's Ochtends wel koud maar het gaat prima. We moeten er wel rekening mee houden dat er her en der vorst tussen bijvoorbeeld de kisten kan zitten, en dat het laden en lossen iets minder snel gaat.

***   ***   ***   ***   ***

Parse error in downloaded data

Contactgegevens

Markeweg 5
7696 BG Brucht

0523-231324

info@markhorstbloembollen.nl

06-54314570